Na izborno izvještajnoj skupštini obilježena i 20. obljetnica

U petak 18. lipnja u izletištu na Ključić brdu vinogradari i vinari iz Turopolja, Pokuplja, Posavine, Vrhovlja, Vukomeričkih gorica i Velike Gorice okupljeni u Udrugu ¨Grozd¨ održali su izborno izvještajnu skupštinu. Skupštini je osim natpolovičnog broja članova nazočilo i 15-ak uzvanika i gostiju među kojima je bio i gradonačelnik grada Velika Gorica Krešimir Ačkar, pročelnik UOPŠRR ZŽ mr. Josip Kraljičković, direktorica TZ ZŽ Ivana Alilović, stručni savjetnik UOPRR grada Velika Gorica Davor Deverić, bivša voditeljica područne  poljoprivredno savjetodavne službe Zagrebačke županije i predsjednica ocjenjivačke komisije mr.sc. Vlasta Rubeša Vili, bivša pročelnica UOPRR grada Velika Gorica i gradska vijećnica dipl. ing. agro. Zlata Filipović, prva Vinska princeza Vukomeričkih gorica Zrinka Matić, vlč. Stjepan Tenšek, predstavnici prijateljske Udruge vinogradara, vinara i voćara ¨Vinska mušica¨ Glina, vinogradar-vinar iz Bizeljskog Bernard Balon i predstavnici DVD-a Šiljakovina.

Riječi dobrodošlice uputio je predsjednik Vlado Mikulčić, koji je podnio i izvješće o radu za proteklu godinu. Istaknuo je da je zbog potresa i korone aktivnosti i događanja bilo nešto manje, a odvijale su se sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama u skromnijem i primjerenijem ozračju. Na kraju svojeg izvješća napomenuo je da se sve provedene aktivnosti i događanja ne bi mogle realizirati bez značajne stručne i financijske pomoći Grada Velika Gorica odnosno njenog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Turističke zajednice grada Velike Gorice, Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvitak Zagrebačke županije kao i Ministarstva poljoprivrede i njenog odjela Hrvatsko poljoprivredno šumarsko savjetodavne službe. U planu rada za naredno razdoblje istaknuto je da će Udruga i dalje nastaviti sa edukacijom svojih članova putem stručnih predavanja, tečajeva, okruglih stolova i studijsko edukativnim putovanjima u druge vinogradarske regije diljem Lijepe naše.

Podjela priznanja , zahvalnica, diploma i Biltena

Poslije svih izvješća koja su jednoglasno usvojena i davanja razrješnice dosadašnjem vodstvu udruge izabrano je novo staro vodstvo. Budući je ovom skupštinom obilježena i 20. obljetnica postojanja i djelovanja Udruge Grozd, stari novi predsjednik već ranije gore spomenutim gradskim i županijskim institucijama te zaslužnim pojedincima uručio je zahvalnice, priznanja i prigodne poklone. Predsjednica stručne komisije za ocjenjivanje vina mr.sc. Vlasta Rubeša Vili nakratko se osvrnula na netom završeno ocjenjivanje vina berbe 2020. i čestitala velikogoričkim vinogradarima i vinarima na odlično postignutim rezultatima na ovogodišnjem ocjenjivanju. Otvorenjem 13. Velikogoričke izložbe vina i podjelom Biltena Udruge broj 19. završio je radni dio skupštine. Nakon kraju, uslijedila je bogata večera uz kušanje nagrađenih vina, razmjenu vinogradarsko-vinskih iskustava i veselu pjesmu i muziku Darka Janječića...foto...