Dobrodošli !
Obavijest
- Detalji
- Napisao/la Super User
- Hitova: 2325
U petak 5. lipnja 2020. u ugostiteljskom objektu Matković na Ključić brdu održati će se redovna godišnja izvještajna skupština Udruge vinogradara i vinara ¨Grozd¨ Velika Gorica. Početak skupštine je u 20.00 sati. Molimo članove koji još nisu podmirili članarinu da to učine kod svojih povjerenika ili prije početka skupštine kod blagajnika Udruge. Dobrodošli !!!
Vrlo dobri rezultati ocjenjivanja
- Detalji
- Napisao/la Super User
- Hitova: 3034
U subotu 23. svibnja u vinogradarsko vinskom objektu obitelji Mikulčić u Kostanjevcu, stručna ocjenjivačka komisija u sastavu doc.dr.sc. Zvjezdana Marković, dr.sc. Mirela Osrečak, Dunja Mežnarić, Vesna Bakota, Gordana Bosankić i Slobodan Vili sve dipl. inž. agronomije, pod predsjedanjem mr.sc. Vlaste Rubeša Vili ocijenila je 89 zaprimljenih uzoraka od 57 proizvođača na ovogodišnjem ocjenjivanju vina Udruge Grozd berbe 2019. Dvije miješane komisije po tri člana ocijenile su uzorke po metodi 100 pozitivnih bodova. Rezultati ocjenjivanja su slijedeći: 20 zlatnih diploma, 32 srebrnih, 21 brončana, 3 priznanja dok 13 vina nije zadovoljilo. Najbolje ocijenjeno vino je Chardonnay proizvođača Marijana Kovačića sa ocijenjenih 89 bodova, dok je po Pravilniku za ocjenjivanje vina Zagrebačke županije šampion Udruge vino škrlet proizvođača Vlade Mikulčića ocjenjeno sa 87 bodova, kojem je to već peta šampionska titula...foto......REZULTATI
Zaprimljeni uzorci za ocjenjivanje vina
- Detalji
- Napisao/la Super User
- Hitova: 2436
Ublažavanjem mjera za sprječavanje širenja korona virusa stekli su se uvjeti za zaprimanje uzoraka za ovogodišnje ocjenjivanje vina velikogoričke Udruge vinogradara i vinara ¨Grozd¨. Zaprimljeno je 35 % uzoraka manje nego prošle godine, točnije zaprimljeno je 85 uzoraka od 55 proizvođača i to bijelih vina 76 uzoraka i crnih odnosno crvenih 9 uzoraka. Kao i do sada najviše je zaprimljeno mješavina bijelih sorata njih 35, graševine 11, škrleta 8, chardonnaya 7, bijelog i sivog pinota 4, mješavina crnih sorata 3 te ostalih. Ocjenjivanje će biti u subotu 23. svibnja od strane dvije stručne ocjenjivačke komisije pod predsjedanjem mr. sc. Vlaste Rubeša Vili. Nadamo se da će naši vrijedni proizvođači postići očekivane i dobre rezultate zahvaljujući prije svega dosada stečenom znanju i iskustvu. Kao i svake godine nagrađena vina moći će se kušati na predstojećoj godišnjoj skupštini, kada će biti uručene diplome i priznanja...foto...
Mraz i u Vukomeričkim goricama
- Detalji
- Napisao/la Super User
- Hitova: 2699
Nažalost najavljena predviđanja o pojavi mraza obistinila su se i u vinogorju Vukomeričke gorice. Naime presudna je bila noć utorak 15. na srijedu 16. travnja, kada se temperatura spustila na -3 stupnja što vinova loza usprkos preventivnim prskanjima i paljenjem vatri odnosno dimu na pojedinim vinogradarskim područjima Vukomeričkih gorica nije izdržala. Štete u stradalim vinogradima su po slobodnoj procjeni vinogradara od 50 do 70 %. Vinogradari se nadaju da će se naknadnim dodatnim prskanjem vinova loza malo oporaviti, a time i donekle ublažiti nastala šteta. Napomenimo da su vinogradi u Vukomeričkim goricama posljednji puta od mraza stradali 2017. godine, kada je šteta bila upola manja i iznosila je oko 20 do 30 %...foto...
Proljetni radovi u vinogradima
- Detalji
- Napisao/la Super User
- Hitova: 2842
Proljetni radovi u vinogradima Vukomeričkih gorica u punom su jeku. Sadnja mladih trsova, okopavanje, gnojenje, prskanje, posla uvijek jako puno, a vremena malo. Već od Vincekova, a neki i ranije, započinju rezidbu trsova. Najčešće prvo porežu lucne, a kasnije i sve ostalo na reznike i lucne do kraja. Nakon toga moraju se nategnuti žice, eventualno zamijeniti neki stup ili bilo koji dio armature koji se istrošio pod velikim teretom uroda. Nakon rezidbe i prilagodbe armature započinje vezanje loze. Okopavanje i prihrana se podrazumijeva, motike moraju biti naoštrene, a držala napuhnuta. Svi moraju biti dobre volje jer posao nije lak, a ima ga dosta. Tek kad smo povezali lozu kreće zaštita, tijekom zime i u rano proljeće prskanje najčešće plavim uljem, a kasnije i sa bakrenim pripravcima. Evo da vidite kako je nama vinogradarima i što sve moramo raditi od same zime do jeseni kako bi na kraju, ako imamo sreće uživali u plodovima svoga rada...foto...
3. revija najboljih vina Zagrebačke županije
- Detalji
- Napisao/la Super User
- Hitova: 2727
3. revija najboljih vina Zagrebačke županije...link...