Dobrodošli !

  • Ispis
  • E-mail

Viljamovka Željka Barišića šampion

Detalji
Napisao/la Super User
Kreirano: 14 Prosinac 2015
Hitova: 3074

U Pušći je protekloga vikenda otvoren 12. poljoprivredno-božićni sajam, u sklopu kojega je  u subotu 5. i nedjelju 6. prosinca organizirana 11. izložba rakija i 9. izložba sira Zagrebačke županije. Ocjenjivale su se domaće rakije od proizvođača sa područja Zagrebačke županije i to šljivovica, komovica, lozovača, rakija s medom, voćne rakije i druge. Za sve proizvođače koji su predali uzorke rakija ocjenjivanje je bilo besplatno. Šampion 11. izložbe rakije je viljamovka Željka Barišića iz Gradića (Velika Gorica) inače tajnika Udruge vinogradara i vinara Grozd, dok je šampionom kvalitete u kategoriji svježih sireva proglašen sir Đurđice Baršić iz Dubravice, a u kategoriji polutvrdih sireva kuhani sir s grčkim sijenom Romine Zadravec iz Kusanovca (Brckovljani). Sajam je otvorio i priznanja najboljim proizvođačima sira i rakije zajedno s načelnicom Pušće Anđelom Cirkveni uručio župan Stjepan Kožić. Napomenimo na kraju da je Željko Barišić sudjelovao na svim dosadašnjim županijskim izložbama rakija i redovito osvajao zlatne i srebrne medalje. Sve čestitke !!!...foto...

 

  • Ispis
  • E-mail

Mali osvrt i da se ne zaboravi

Detalji
Napisao/la Vlado Mikulčić
Kreirano: 05 Prosinac 2015
Hitova: 2827

Za razliku od prošle vinogradarska 2015. godina klimatski, vegetacijski i tehnološki bila je jedna od najboljih u posljednjih desetak godina, no to ne znači da će enološki biti manje zahtjevna. Berba grožđa obavljena je u fazi pune zrelosti sa optimalnim omjerima sladora i kiselina, te se s pravom nadamo da će se ove i iduće godine piti odlična i vrhunska vina. Nakon što je mošt na netom završenim mnogobrojnim Martinjskim špelancijama diljem Lijepe naše krštenjem vinskih meštara postao vino, za vrijedne vinogradare i vinare nastavlja se redovita briga o ovom dragom nam poljoprivredno prehrambenom proizvodu, koji zahtijeva neprestanu pažnju, mnogo truda i znanja. Naime educiraniji vinogradari i vinari u svojim podrumima posvetiti će se daljnjem školovanju, njezi i čuvanju vina. Tu je prije svega njegovo bistrenje, strukturiranje, stabilizacija pa zatim i oplemenjivanje.  Naravno vina će s vremenom sve više sazrijevati i biti će zrelija, plemenitija, bogatija, punija, harmoničnija, postojanija i zaokruženija. Na proljeće nakon filtracije, kao takova biti će spremna i za ocjenjivanje. Do tada živjeli !!!

 

Stranica 40 od 40

  • Početak
  • Pret
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Sljedeće
  • Kraj
template joomla
Back to top